Ga naar de inhoud

Wandelen Maastricht een heel mooi alternatief voor epen met het rivierpark Maasvallei en de vrolijke Yo!Sweets wafel en ijs Foodtruck op het pleintje in Itteren

luchtfoto Itteren Wandelen Maastricht

Een ijsje in Epen eten bij de boerderij is erg populair maar ook bij Maastricht kun je een hele bijzondere wandelroute genieten en heerlijk ambachtelijk smaakvol Italiaans ijs proeven bij Yo!Sweets op het plein in Itteren. (Zaterdag en Zondag alleen) Met veel lekkere smaken (15-19) schept Sonja haar ijs en iedereen is dik tevreden. Ook kun je een heerlijk Italiaans kopje koffie krijgen met een echte verse Luikse wafel of een gebakje.

RivierPark Maasvallei is een landschapspark in Nederlands en Belgisch Limburg, in vogelvlucht 35 kilometer lang en 2 tot 4 kilometer breed. 

Op deze wandelroute zie je karakteristieke oude steden en dorpen en spectaculaire riviernatuur. De Maas die slingert is de ruggengraat van het gebied.

In de buurt van Itteren wandel je bij laag water zo België in! In de zomer tref je hier een prachtige bloemenzee. De zaden van de planten trekken op hun beurt na de bloei allerlei roofvogels aan. Ook de bever kun je hier tegenkomen. Een bont schouwspel.

Foto's Blues Doctor Jan Halders

Tussen Borgharen en Itteren trekken konikpaarden en gallowayrunderen rond. Deze grote grazers zijn erg belangrijk voor de natuur. Grazend houden ze het landschap halfopen, zodat er plek is voor bijzondere bloemen, vlinders, vogels en klein wild. De grazers zijn wilde dieren, houd dus altijd 25 meter afstand. De hond mag met je mee wandelen, maar wel aan de lijn.

Vanaf Borgharen en Itteren wandel je heel mooi hogerop in het rivierpark Maasvallei naar Geulle aan de Maas. 

Tussen het dorp en de Hemelbeek bij Elsloo ligt het natuurgebied Aan de Maas. Vanuit het natuurgebied gaat de veerpont, geschikt voor fietsers en voetgangers, naar de overkant, naar Uikhoven in België. Ook in Aan de Maas kom je de grote grazers tegen, de gallowayrunderen en konikpaarden.

Bij het plein in Itteren naast de Foodtruck van Yo!Sweets is parkeer gelegenheid en kunnen kinderen heerlijk vertoeven in de aangrenzende grote speeltuin en sport veldje. Ideaal om even tot rust te komen en te genieten van het heerlijke ijs en andere superieure zoetigheden. Ieder weekend (Zaterdag en Zondag) kun je de vrolijke Yo!Sweets Wafel en ijs wagen bezoeken in Itteren (brook) op de mooiste wandelroute bij Maastricht. 

Wandelen Maastricht een heel mooi alternatief voor epen met het rivierpark Maasvallei en de vrolijke Yo!Sweets wafel en ijs Foodtruck van Sonja iedere zaterdag en zondag. 

[fb_button]

LET OP: ALLEEN ZATERDAG 28 AUGUSTUS (ZATERDAG AANSTAANDE) ZIJN WIJ GEBOEKT VOOR EEN COMMUNIE FEEST EN ZIJN WIJ NIET IN ITTEREN.